Historik

Ägarskap 1991

Christer ”Mulle” Landstrand startade Strålsnäs Schakt som en enskild firma 1991, efter att han jobbat som maskinförare ett antal år var det dags en ny utmaning. Att ta steget och bli sin egen och driva företag.

– Jag ville prova hur det var att driva företag, så jag köpte en maskin och körde åt olika företag här i trakten, berättar Christer.

Bland de kunder han då jobbade åt finns flera företag som fortfarande anlitar Strålsnäs Schakt.

Fick kontrakt 1993

1993 fick han ett kontrakt med Boxholms såg och började jobba med lastning av flis och biobränsle och verksamheten fungerade så väl att ytterligare en maskin inköptes.

– Då jobbade jag själv heltid och hyrde in andra förare per timma för att hinna med, berättar han.

Första tillsvidareanställningen 1999

Samma år ombildades företaget från enskild firma till ett aktiebolag, 1999 den första fastanställningen och sedan dess har utvecklingen skett i en rasande fart.

Utsedd till "Årets företag" 2001

Expansionen av Strålsnäs Schakt AB har under åren inte gått obemärkt förbi. Företaget utsågs till ”Årets Företag” i Boxholms kommun 2001.

Fick ytterligare ett pris 2005

2005 kom ytterligare en utmärkelse, Dagens industri utsåg då Strålsnäs Schakt AB till ett av Sveriges ”Gasellföretag”, ett av de snabbast växande företagen i Sverige.

Blev "Mästargasell" 2020

2020 blev företaget ”Mästargasell”.

Det är företag som blivit Gasellföretag tre gånger eller fler som får utmärkelsen och sedan starten 2000 är det ett fåtal företag som lyckats med det.

- Det är hedrande utmärkelser och jag är stolt över hur företaget har utvecklats, säger Christer.